Griekse spanakopita (spinazie-strudel) mmmm

Griekse spanakopita (spinazie-strudel) mmmm

Smulweb imageSmulweb

Net zo lekker als hij klinkt: spinazie-strudel, ook wel bekend als spanakopita. Smeuïg met feta, hartig door dille en lente-ui, fris door verse spinazie. Gefileerde filodeeg maakt het helemaal af. En ook handig: óók koud erg lekker.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Jumbo Dille Vers 15g

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Griekse spanakopita (spinazie-strudel) mmmm op tafel.

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Fruit de uien zacht in wat olie, voeg spinazie, dille en lenteui toe. Bak op hoog vuur tot het vocht is verdampt. (15-20 min)
  3. Kruid met feta, zout (een beetje want de feta is al zout), peper en nootmuskaat en voeg de vier geklutste eieren toe.
  4. Smelt de boter. Leg de helft van de plakjes filo (of loempiavellen) in een bakblik en bestrijk elk plakje snel met gesmolten boter. Doe het spinaziemengsel in de vorm en dek af met de overige vellen, steeds met boter bestreken.
  5. Snijd het deeg zodanig dat je er straks makkelijke porties uit kunt halen (grote ruiten of punten) en bak de spanakopita vervolgens 45 minuten in de hete oven, tot het geheel goudbruin en krokant is.
eet smakelijk