Risotto met cantharellen of gemengde paddenstoelen

Risotto met cantharellen of gemengde paddenstoelen

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke risotto met cantharellen of gemengde paddenstoelen. In combinatie met sjalotjes, knoflook, tijm en citroensap geeft dit gerecht een unieke smaak. De rijst lekker sudderen in hete bouillon met wijn en paddenstoelen. Roer tenslotte in boter een klein deel van de Parmezaanse kaas door de rijst en serveer de rest van de kaas apart.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Geraspte kaas Parmezaanse
  • 250 g Cantharellen
  • 20 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Risotto met cantharellen of gemengde paddenstoelen op tafel.

  1. Pel en snipper de sjalotjes of ui en de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Maak de paddenstoelen schoon en snij de grote paddenstoelen in stukken.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een stevige koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen in delen. Maak de paddenstoelen op smaak met peper, zout, citroensap en de tijm.
  3. Verwarm de bouillon. Verwarm de olijfolie in een flinke pan met dikke bodem. Laat sjalot en de knoflook al roerende plm. 2 minuten zachtjes bakken. Doe de rijst erbij. Roer de rijst langzaam door de ui en de knoflook. De rijst mag niet gaan kleuren! Na plm. 2 minuten worden de korrels glazig. Giet er al roerend de wijn bij.
  4. Wanneer de wijn lijkt te zijn opgenomen voeg je er een scheut hete bouillon bij. Voeg na de eerste scheut bouillon de paddenstoelen erbij. Roer goed door. Temper het vuur zodat de rijst lekker suddert.
  5. Zodra de bouillon door de rijst is opgenomen kun je de volgende scheut erbij gieten! Het hele proces duurt ongeveer 15 - 20 minuten. Proef de rijst om te kijken of deze gaar is en voldoende gekruid. (Blijf bouillon toevoegen tot de rijst zacht is maar nog wel een beetje "beet" heeft).
  6. Zet de pan van het vuur en roer in de boter (in stukjes) en een klein deel van de Parmezaanse kaas door de rijst. De rest van de Parmezaanse kaas zet je op tafel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente Paddenstoelen