Scandinavisch recepten
Zelf Scandinavisch gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Scandinavisch recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 400 g Gekookte bietjes
- 15 g Balsamicoazijn
- 0.5 el Honing
- 1 snufje Peper zwart
- 250 g Kabeljauwfilet
- 50 g Spekreepjes
- 1 el Zonnebloemolie
- 1 rode ui
- 100 g Crème Fraîche
- 2 tl Dille gedroogd
- 350 g Aardappelschijfjes
- 15 g Roomboter
- 1 snufje Zout
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Scandinavische visschotel met bietjes en aardappelschijfjes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden hete-lucht.
- Verhit olie in een koekenpan en bak hierin spekreepjes lichtbruin.
- Voeg ui-ringen toe en bak die even mee tot ze zacht zijn.
- Roer de crème fraîche erdoor.
- Verdeel plakjes bietjes over de bodem van de ovenschaal.
- Kruid vis aan beide zijden met peper, zout en gedroogde dille.
- Leg bevroren visfilets erop.
- Verdeel spek/ui-mengsel over de vis.
- Bedek schotel met aardappelschijfjes.
- Verdeel gesmolten boter over aardappelschijfjes.
- Bak visschotel plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de hete oven goudbruin en gaar.
- Serveer met een komkommersalade.