Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Scandinavische visschotel met bietjes en aardappelschijfjes

Scandinavische visschotel met bietjes en aardappelschijfjes

smulweb badge smulweb

Een heerlijk Scandinavisch gerecht met bietjes en aardappelschijfjes. Bevroren visfilets besprenkeld met gedroogde dille en bedekt met een mengsel van spekreepjes, ui en crème fraîche. Bedekt met aardappelschijfjes en gesmolten boter, vervolgens goudbruin gebakken in de oven. Serveer met een verfrissende komkommersalade.

15 min bereiden hoofdgerecht 2 personen

(1)

Ingrediënten

  • 400 g Gekookte bietjes
  • 15 g Balsamicoazijn
  • 0.5 el Honing
  • 1 snufje Peper zwart
  • 250 g Kabeljauwfilet
  • 50 g Spekreepjes
  • 1 el Zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 100 g Crème Fraîche
  • 2 tl Dille gedroogd
  • 350 g Aardappelschijfjes
  • 15 g Roomboter
  • 1 snufje Zout

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Scandinavische visschotel met bietjes en aardappelschijfjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden hete-lucht.
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin spekreepjes lichtbruin.
  3. Voeg ui-ringen toe en bak die even mee tot ze zacht zijn.
  4. Roer de crème fraîche erdoor.
  5. Verdeel plakjes bietjes over de bodem van de ovenschaal.
  6. Kruid vis aan beide zijden met peper, zout en gedroogde dille.
  7. Leg bevroren visfilets erop.
  8. Verdeel spek/ui-mengsel over de vis.
  9. Bedek schotel met aardappelschijfjes.
  10. Verdeel gesmolten boter over aardappelschijfjes.
  11. Bak visschotel plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de hete oven goudbruin en gaar.
  12. Serveer met een komkommersalade.