Toscaans gehaktbrood

Toscaans gehaktbrood

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaanse klassieker: Toscaans gehaktbrood. Gevuld met plakken tomaat, hamreepjes, olijven, ansjovis en kaas. Het gehaktmengsel wordt stevig over de vulling gedrukt en gaat vervolgens de oven in. Een heerlijk hartig gerecht!

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Tijm vers
  • 2 Pruim Tros Tomaat

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Toscaans gehaktbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng het gehakt met ei, knoflook, ui, groene kruiden, zout en peper.
  3. Druk de helft van het gehaktmengsel in de vorm. Leg daarop plakken tomaat, hamreepjes, olijven, ansjovis en strooi de kaas erover. Druk de rest van het gehakt er stevig op.
  4. Leg daarop een vel bakpapier met daarop aluminiumfolie. Zet de vorm in een braadslee. Vul deze tot halverwege de vorm met heet water.
  5. Zet de braadslee met het gehakt 1 uur in het midden van de oven.
  6. Verwijder bakpapier en folie en bak nog circa 20 minuten tot de korst bruin kleurt.
  7. Het brood is gaar als een spies, in het midden gestoken, er schoon uitkomt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees