Zarzuela valenciana

Zarzuela valenciana

Smulweb imageSmulweb

De Valencianen weten hoe je vis goed bereidt, dat blijkt wel uit deze Zarzuela Valenciana. Met zeevruchten in een dieprode saus met ui, knoflook en paprikapoeder. Geserveerd met partjes citroen voor een fris accent.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.5 Rode peper
  • 400 g Schelvisfilet

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zarzuela valenciana op tafel.

  1. Verwarm de olie in een grote wijde pan of wok. Fruit de ui op lage stand in circa 5 minuten zacht en goudbruin.
  2. Voeg de knoflook, laurier, saffraan, paprikapoeder en Spaanse peper toe en fruit nog een paar minuten op lage stand tot alles gaat geuren.
  3. Voeg dan de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak tot de tomaat zacht is en de saus iets gaat binden.
  4. Voeg de sherry, de wijn en het bouillonblokje toe. Kook even op hoog vuur tot de alcohol is verdampt.
  5. Verdeel de zeevruchten en vis gelijkmatig over de saus.
  6. Laat met deksel op de pan op lage stand circa 15 minuten stoven.
  7. Bestrooi de zarzuela met peterselie en serveer met partjes citroen voor een fris accent.
eet smakelijk