Pittige tomatensoep met omeletreepjes

Pittige tomatensoep met omeletreepjes

Smulweb imageSmulweb

Een pittig tomatensoepje met heerlijke omeletreepjes, wie wil dat nou niet? De soep heeft een kruidige smaak door chilipoeder, laos, paprikapoeder, selderijblad en peterselie. Maak het af met Javaanse sambal. Heerlijk!

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige tomatensoep met omeletreepjes op tafel.

  1. Snijd de ui, rode peper en knoflook in grove stukken. Zet een grote pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Fruit de ui, 3 knoflookteentjes en peper aan. Was de tomaten, haal de kroontjes eraf en snijd ze in vieren. Doe dit in de pan. Als je van die kant en klare peper in een tube gebruikt, voeg deze dan nu pas toe aan de pan. Verkruimel een bouillonblokje en voeg dit toe aan de pan. Doe de deksel erop en laat minstens een half uur pruttelen. Roer af en toe.
  2. Maak de gehaktballetjes. Gebruik voor de gehaktballetjes zout, peper, chilipoeder, een knoflookteentje, laos, paprikapoeder, gehaktkruiden, een halve theelepel selderijblad, een halve theelepel peterselie en uiteraard het gehakt. Kneed alles goed door elkaar en maak er balletjes van.
  3. Kluts 1 ei met wat zout of aromat en peper voor de omeletreepjes. Bak de omeletreepjes in een koekenpan met boter of olijfolie en laat ze afkoelen. Maak vervolgens een tweede omelet en rol deze op als een pannenkoek. Snijd de omelet in de lengte doormidden en daarna in dunne reepjes.
  4. Haal na minstens een half uur pruttelen het tomatenprutje van het vuur en doe dit in een grote kom, schaal of pan met een zeef erop. Probeer zoveel mogelijk sap uit het prutje te persen zodat er een mooie gladde soep overblijft. Als je geen zeef hebt en geen moeite hebt met stukjes in je soep, gebruik dan een staafmixer. Doe de soep terug in de grote pan en schenk hier 1 liter water bij.
  5. Voeg de gehaktballetjes, tomatenpuree en 2 bouillonblokjes toe aan de pan en breng alles aan de kook. Voeg de overige kruiden toe en draai het vuur lager. Voeg de omeletreepjes toe aan de soep en laat de smaken nog even intrekken. De soep hoeft niet meer te koken.
  6. Als je de soep niet pittig genoeg vindt, voeg dan een flinke eetlepel sambal toe. Gebruik liever geen sambal van de supermarkt, maar bijvoorbeeld javaanse sambal of een andere 'echte' sambal van de toko. Gebruik anders chilipoeder of cayennepeper om de soep pittiger te maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep