Ice cream tord - thais gefrituurd ijs

Ice cream tord - thais gefrituurd ijs

Smulweb imageSmulweb

Ice cream tord - thais gefrituurd ijs. Bananenroomijs in een krokant jasje van cake en kokospoeder. De fijne slagroom maakt dit typisch Thaise gerecht helemaal af! Direct serveren, smullen maar!

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 240 g bananenroomijs

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ice cream tord - thais gefrituurd ijs op tafel.

  1. Verkruimel de cake in een kom en maak er met het kokospoeder en het ei een stevige massa van. Verpak elk bolletje bananenroomijs in een laag van deze massa. Zet de bolletjes met de omhulsels in de diepvries om ze weer hard te laten worden. Dit kun je redelijk ver van tevoren voorbereiden.
  2. Breng de friteuse op temperatuur. Haal de bolletjes ijs zo kort mogelijk van tevoren uit de diepvries.
  3. Frituur de bolletjes met omhulsel tot een goudbruin korstje is gevormd. Dit vergt enige oefening - te kort en het korstje is niet knapperig, te lang en het ijs begint te smelten. Blijf erbij en maak de eerste keer voor de zekerheid een dubbele portie.
  4. Direct serveren met een toef slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts