Macedoine salade

Macedoine salade

Smulweb imageSmulweb

Maak deze frisse Macedoine salade met krieltjes, groenten, hamblokjes, augurk, ei, lente uitjes en kaasblokjes. De saus van yoghurt, mayonaise, suiker, azijn en paprikapoeder geeft het gerecht een heerlijk tintje. Perfect voor een picknick of barbecue met vrienden!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Macédoine de Légumes

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Macedoine salade op tafel.

  1. Kook de krieltjes in water (of magnetron, zie verpakking) in 10 minuten gaar. Giet ze af en snijd ze doormidden als ze zijn afgekoeld. Laat de macedoine uitlekken.
  2. Hak 2 eieren in stukjes en snijd de andere 2 in partjes. Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise, suiker, azijn, paprikapoeder, zout en peper.
  3. Meng de krieltjes, groente, hamblokjes, augurkblokjes, fijn gesneden ei, lente-uiringetjes en schep er voorzichtig de saus doorheen. Laat dit minstens een uur koelen in de koelkast.
  4. Voor het serveren bedek je een grote schaal met sla. Roer de salade nog een keer goed door elkaar en voeg de kaasblokjes toe. Schep de salade op de schaal en garneer met de partjes ei en peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade