Broccolitaart

Broccolitaart

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke hartige taart gevuld met broccoli, ham en kaas. Deze taart is snel en makkelijk te maken en ideaal als avondeten.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Broccolitaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Laat plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze op elkaar. Rol ze uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde lap, die 2 cm groter is dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg en prik er gaatjes in met een vork.
  2. Maak de broccoli schoon, snijd in roosjes en kook 3 minuten in gezouten kokend water. Spoel af met koud water.
  3. Klop het ei los met de zure room en voeg de hamreepjes toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel de broccoli over de taartbodem en giet het ei/ham mengsel erover.
  4. Strooi als laatste de geraspte kaas erover en bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken