Texas trappist chili con carne

Texas trappist chili con carne

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige Texas trappist chili con carne gevuld met gehakt, kruiden, bonen en tomaten is heerlijk gek op smaak gebracht. Serveer met geurige rijst, avocado, limoen en zure room.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Liquid Smoke
  • 4 el Zure room
  • 50 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Texas trappist chili con carne op tafel.

  1. Snij de uien fijn en maal de anchopeper in een kruidenmolen.
  2. Maak de chiliboter.
  3. Verhit de olie en bak het gehakt aan. Schep het kookvocht/vet uit de pan (bewaar) en laat op hoog vuur het gehakt gecontroleerd aan de pan bakken.
  4. Haal het gehakt uit de pan, doe 2 el olie in de pan en fruit de uien. Pers tegelijkertijd de knoflook bij de uien en fruit tot glazig, zo'n 8-10 minuten.
  5. Voeg de gemalen ancho's, piment, kaneel, kruidnagelen toe. Roer tot het gaat geuren, ongeveer een minuutje.
  6. Voeg het bier toe en schraap de aanbaksels (tasty bits - heel belangrijke smaakmaker bij dit soort gerechten) los. Doe de blikken tomaat en het afgeschepte kookvocht erbij.
  7. Voeg de kidneybonen, de oregano, de tomatenpuree en zout toe. Breng aan de kook en laat het geheel een kwartiertje pruttelen.
  8. Breng op smaak met zout en liquid smoke.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Chili con carne