- 1 tl Liquid Smoke
- 4 el Zure room
- 50 g Geraspte cheddar
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Texas trappist chili con carne op tafel.
- Snij de uien fijn en maal de anchopeper in een kruidenmolen.
- Maak de chiliboter.
- Verhit de olie en bak het gehakt aan. Schep het kookvocht/vet uit de pan (bewaar) en laat op hoog vuur het gehakt gecontroleerd aan de pan bakken.
- Haal het gehakt uit de pan, doe 2 el olie in de pan en fruit de uien. Pers tegelijkertijd de knoflook bij de uien en fruit tot glazig, zo'n 8-10 minuten.
- Voeg de gemalen ancho's, piment, kaneel, kruidnagelen toe. Roer tot het gaat geuren, ongeveer een minuutje.
- Voeg het bier toe en schraap de aanbaksels (tasty bits - heel belangrijke smaakmaker bij dit soort gerechten) los. Doe de blikken tomaat en het afgeschepte kookvocht erbij.
- Voeg de kidneybonen, de oregano, de tomatenpuree en zout toe. Breng aan de kook en laat het geheel een kwartiertje pruttelen.
- Breng op smaak met zout en liquid smoke.