Parelhoen met truffelroom als amuse of voorgerechtje

Parelhoen met truffelroom als amuse of voorgerechtje

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door deze luxueuze parelhoen met truffelroom. Perfect als amuse of voorgerechtje. Geserveerd met de perfecte portwijnsaus en geurende truffel, maakt dit gerecht jouw diner tot een hoogtepunt.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Parelhoen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Parelhoen met truffelroom als amuse of voorgerechtje op tafel.

  1. Vang het truffelvocht op. Snijd de truffel voorzichtig in dunne plakjes en schuif een paar plakjes onder de huid van de parelhoenfilets. Hak de resterende plakjes fijn en zet ze weg.
  2. Maak de stoompan klaar. Voeg 10 cl port aan het water toe en breng het mengsel aan de kook.
  3. Leg de parelhoenfilets in de pan en stoom ze in 15 minuten gaar. Laat de port ondertussen tot de helft inkoken.
  4. Voeg de room toe en laat de saus inkoken. Voeg het truffelvocht en de resterende truffel toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg de parelhoenfilets op een snijplank en snijd ze in drie stukjes. Leg op elke lepel een stukje parelhoen en schep er saus over. Dien onmiddellijk op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Amuses