Gerookte zalm met ricottaroom als voorgerecht

Gerookte zalm met ricottaroom als voorgerecht

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle start van het diner met gerookte zalm met ricottaroom. Dunne reepjes gerookte zalm, gecombineerd met een romige ricottaroom met tuinkruiden, citroensap en een vleugje zout en peper. Een voorgerecht om van te genieten.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 g Jumbo Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gerookte zalm met ricottaroom als voorgerecht op tafel.

  1. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en zet deze weg.
  2. Was, droog en knip de bieslook en de dille. Houd voor de garnering een paar stukjes dille achter.
  3. Meng in een kom de ricotta met de tuinkruiden en het citroensap. Bestrooi met een beetje zout en peper.
  4. Klop de goed gekoelde slagroom met een elektrische mixer stijf.
  5. Schep de ricotta voorzichtig door de room. Voeg zo nodig zout en peper toe.
  6. Vul de glaasje met afwisselend laagje ricottaroom en reepjes gerookte zalm. Garneer met de achtergehouden plukjes dille.
eet smakelijk