Aardappelschijfjes met kaas au gratin van tevoren klaarge

Aardappelschijfjes met kaas au gratin van tevoren klaarge

Smulweb imageSmulweb

Genieten van lokale lekkernijen. Maak nu aardappelschijfjes met kaas au gratin! Een heerlijk gerecht met smeuige aardappels, roomboter, nootmuskaat, peper en met geraspte kaas uit de streek. Een waar genot om te eten. Eet smakelijk!

10 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappelschijfjes met kaas au gratin van tevoren klaarge op tafel.

  1. Doe de aardappelen in een pan met zout, knoflook, boter, nootmuskaat, zout en flink wat peper. Voeg melk toe tot iets over de helft en kook gedurende 8-10 minuten zonder deksel. Roer af en toe voorzichtig.
  2. Voeg room toe (ongeveer 100 ml, of meer) en kook nog 10 minuten. Het gerecht mag in dit stadium nog redelijk vochtig zijn, dat trekt bij het afkoelen allemaal in de aardappelen.
  3. Voeg bijna alle geraspte kaas toe en schep voorzichtig om zodat de schijfjes niet breken. Laat het mengsel iets afkoelen en roer dan het losgeklopte ei erdoorheen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het aardappelmengsel in een ovenschaal en bedek met de resterende geraspte kaas. Bak gedurende 30 minuten.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven en laat volledig afkoelen zodat de gratin mooi stevig wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas