Boterkoek met rum custard en pijnboompitten

Boterkoek met rum custard en pijnboompitten

Smulweb imageSmulweb

Een echte traktatie: Boterkoek met rum custard en pijnboompitten. Heerlijk zacht en smeuïg van binnen. De pijnboompitten geven het een subtiele crunch. Ideaal als zoet tussendoortje.

45 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Boterkoek met rum custard en pijnboompitten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Kneed boter, basterdsuiker, bloem, custard, citroenrasp, mespunt zout, 1/2 ei en scheutje rum tot een deeg.
  3. Doe het deeg in een boterkoekvorm van 24 cm doorsnede.
  4. Vermeng het resterende ei met een scheutje rum. Strooi pijnboompitten over het deeg en strijk er het geklopte ei overheen.
  5. Bak de boterkoek in 15-20 minuten lichtbruin in het midden van de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Desserts Koekjes Boterkoek