- 450 g Reemedaillons
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Lamsmedaillon met knoflook-koriandersaus op tafel.
- Pel de knoflook en hak grof. Pureer 3/4 deel van de koriander met 50 gr. pecannoten, olie en knoflook tot een gladde pasta in een keukenmachine. Pluk de rest van de korianderblaadjes van de takjes. Hak de rest van de pecannoten grof en rooster lichtbruin in een droge koekenpan.
- Snijd de harde uiteinden van de asperges af. Verwarm de oven voor op 175 C of gasovenstand 3. Verwarm zes grote borden voor.
- Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de asperges in ca. 5-7 minuten beetgaar.
- Verhit boter in een koekenpan. Bak de lamsmedaillons op hoog vuur in ca. 3 minuten rondom bruin. Leg de medaillons naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Laat ze in de oven in 7-10 minuten van binnen roze worden.
- Voeg fond en sherry toe aan het bakvet en breng aan de kook. Roer aanbaksels los. Laat de jus ca. 3 minuten inkoken tot lichtgebonden. Roer de korianderpasta erdoor en verwarm nog 1 minuut mee.
- Giet de asperges af en serveer ze met de lamsmedaillons en de pecannoten-korianderpasta.