- 3000 ml Water
- 225 g Runderpoulet, onbereid
- 300 ml Tomatensap
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Tomatensoep op tafel.
- Zet water op en voeg hieraan kruidnagelen, ui, laurierblaadjes, bouillonblokjes en soepvlees toe. Breng aan de kook en laat het geheel 1 uur pruttelen.
- Voeg vermicelli en ketchup toe aan de soep.
- Doe de tomatenpuree in een schaaltje en meng het met wat vocht uit de pan. Voeg dit mengsel toe aan de soep en roer goed door.
- Kruid het gehakt met zout, peper, paprikapoeder en beschuit. Draai er kleine balletjes van en doe deze bij de soep.
- Haal het soepvlees uit de soep en snijd het in stukjes. Voeg de stukjes vlees terug aan de soep.
- Doe de zakjes soep in een schaal en voeg al roerend water toe tot er een glad papje ontstaat. Voeg dit papje toe aan de soep.
- Als de gehaktballetjes beginnen te drijven, zijn ze gaar. Voeg gehakte peterselie toe.
- Eet smakelijk!