Tomatensoep

Tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk recept voor zelfgemaakte tomatensoep met lekker veel groenten en gehaktballetjes. Na het pruttelen smaken de kruiden als 't ware uitgekookt. En dan dippen met brood, of natuurlijk gewoon zo serveren.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3000 ml Water
  • 225 g Runderpoulet, onbereid
  • 300 ml Tomatensap

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Tomatensoep op tafel.

  1. Zet water op en voeg hieraan kruidnagelen, ui, laurierblaadjes, bouillonblokjes en soepvlees toe. Breng aan de kook en laat het geheel 1 uur pruttelen.
  2. Voeg vermicelli en ketchup toe aan de soep.
  3. Doe de tomatenpuree in een schaaltje en meng het met wat vocht uit de pan. Voeg dit mengsel toe aan de soep en roer goed door.
  4. Kruid het gehakt met zout, peper, paprikapoeder en beschuit. Draai er kleine balletjes van en doe deze bij de soep.
  5. Haal het soepvlees uit de soep en snijd het in stukjes. Voeg de stukjes vlees terug aan de soep.
  6. Doe de zakjes soep in een schaal en voeg al roerend water toe tot er een glad papje ontstaat. Voeg dit papje toe aan de soep.
  7. Als de gehaktballetjes beginnen te drijven, zijn ze gaar. Voeg gehakte peterselie toe.
  8. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep