Braziliaanse gehaktballetjes

Braziliaanse gehaktballetjes

Smulweb imageSmulweb

Deze Braziliaanse gehaktballetjes vormen een heerlijke én makkelijke maaltijd. Gemaakt met ontbijtspek, chorizo en kaas geven deze balletjes extra smaak. Geserveerd met gezeefde tomaten en gestoofd op laag vuur. Wat wil je nog meer?

15 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Braziliaanse gehaktballetjes op tafel.

  1. Snipper de ui en de knoflook en hak het ontbijtspek en de chorizo fijn.
  2. Meng dit met het gehakt, het ei, de kaas, de bloem, paneermeel en peper en zout naar smaak en vorm er balletjes van.
  3. Verhit de boter en fruit de ui en de knoflook daarin ± 3 minuten.
  4. Voeg de balletjes toe en bak ze rondom bruin.
  5. Doe er de gezeefde tomaten bij en laat de balletjes op laag vuur in ± 15 minuten gaar stoven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees