Lasagna verdi met spinazie en kipfilet

Lasagna verdi met spinazie en kipfilet

Smulweb imageSmulweb

Niets is lekkerder dan zelfgemaakte lasagne verdi met spinazie en kipfilet. Vijf lagen vol met smaak en zaligheid. Je weet niet wat je proeft.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1350 g Spinazie a la crème uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Lasagna verdi met spinazie en kipfilet op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bevroren spinazie a la creme in een grote pan. Laat smelten onder af en toe doorroeren op een laag vuur. Voeg Boursin toe zodra het vloeibaar is en laat een uurtje zachtjes doorkoken om het geheel in te dikken.
  3. Snipper de uien, snijd de champignons in plakjes en pers de teentjes knoflook uit. Bak in olijfolie de stukjes ui, knoflook en alle kruiden. Voeg zwarte en witte peper en zout toe. Voeg na een paar minuten de champignons toe.
  4. Snijd de kipfilet in zeer kleine blokjes. Bak ze in olijfolie en breng op smaak met peper, zout en uienpoeder. Voeg ze toe aan de uien en champignons.
  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schep wat groenten en kipfilet erin. Schep hierna met een sauslepel wat spinazie erbij. Verspreid het gelijkmatig door de schaal tot een dun laagje goed tegen de randen aan. Leg hier overheen een laag lasagnebladen en druk ze aan zodat het een compact geheel wordt. Herhaal dit vijf keer zodat er vijf lagen ontstaan.
  6. Smelt de roomboter en strooi onder voortdurend doorroeren de bloem erdoorheen tot de klontjes weg zijn. Giet op middelhoog vuur onder voortdurend doorroeren langzaam de melk erbij. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken en blijf roeren. Breng op smaak met nootmuskaat, maggie, peper en zout.
  7. Giet over de vijfde laag lasagnebladen de helft van de besciamellasaus en verdeel gelijkmatig tegen de randen van de schaal. Leg nog één laag lasagnebladen hier overheen en giet daarover de andere helft. Strooi geraspte kaas over de saus en vervolgens paneermeel over de hele bovenkant.
  8. Bak de lasagne 45 minuten af in de oven. Laat daarna even staan om in te laten zakken.
  9. Serveer direct en eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gevogelte Spinazie