Quiche met pompoen en spek

Quiche met pompoen en spek

Smulweb imageSmulweb

Quiche met pompoen en spek, een perfecte herfstige maaltijd. De gekruide speklapjes, ui en pompoen stukjes geven de quiche een heerlijke smaak. De zachte kaas, eieren en crème fraîche zorgen voor een smeuïge structuur. In een handomdraai op tafel!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Quiche met pompoen en spek op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200C (hetelucht).
  2. Snijd pompoen, ui en speklapjes in kleine stukjes.
  3. Bak de speklapjes (zonder boter of olie). Voeg dan de ui en even later de pompoen toe. Kruid alvast met wat peper en rozemarijn (helft). Bak alles in ongeveer 5 minuten gaar.
  4. Vet een ovenschaal in en bekleed deze met de bladerdeeg (plakjes diagonaal doorsnijden en dan in een ster in de schaal leggen met de haakse hoeken naar binnen). Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
  5. Klop de eieren los en voeg de creme fraiche toe. Roer er ook de rozemarijn, nootmuskaat en de kaas door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Doe de vulling in de ovenschaal en overgiet deze met het eimengsel.
  7. Bak het geheel in de oven gedurende 30 tot 40 minuten op 200C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken