Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gumbo uit new orleans - groenten met garnalen en kip op tafel.
- Snipper de gepelde uien. Verwijder de kapjes, zaadlijsten en zaad van de paprika's. Snijd de paprika's in de lengte in smalle repen. Verwijder draden van de bleekselderijstengels en snijd de stengels in stukjes van 2 centimeter. Hak de teentjes knoflook klein. Snijd de kipfilets in blokjes. Laat de maïskorrels uitlekken.
- Smelt de boter in een (hapjes)pan. Braad de stukken kip snel rondom aan. Schep ze uit de pan. Bak nu de uisnippers zacht en goudbruin. Voeg eventueel wat extra boter toe.
- Doe de kip, knoflook, paprika en bleekselderij in de pan en bak de groenten enkele minuten. Roer de groenten af en toe om.
- Roer de bloem door het groentemengsel en voeg beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, de bouillon toe. Laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Roer de maïskorrels en garnalen door het mengsel. Breng op smaak met zout, cayennepeper en een scheutje tabasco. Strooi er peterselie over.