Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Ragu alla bolognese (bolognese saus) op tafel.
- Snijd het spek in blokjes. Rasp de wortel en de selderij en snijd de ui zo fijn mogelijk. Maak de rundvleesbouillon met 250 ml kokend water en een half bouillonblokje.
- Doe de boter en de olijfolie in een grote wok- of braadpan. Bak hierin eerst het spek goed uit. Zet het vuur laag.
- Voeg nu de groenten (wortel, selderij en ui) toe en roer zodat ze langzaam gaar worden (+/- 10 minuten).
- Meng het gehakt erbij en laat het langzaam rullen, het vuur nog steeds laag (+/- 30 minuten), af en toe roeren.
- Voeg nu het glas rode wijn toe en roer tot de wijn volledig geabsorbeerd is.
- Leng de tomatenpuree aan met wat van de bouillon en voeg het toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Laat de saus nu op een laag vuurtje anderhalf uur pruttelen. Voeg met kleine beetjes de rest van de rundvleesbouillon toe om het vlees vochtig te houden.
- Voeg aan het einde van de anderhalf uur het glas melk toe.
- Mocht je toch een sterkere tomatensmaak aan je Bolognesesaus willen toevoegen, voeg dan naast de tomatenpuree nog een blik gepelde tomaten toe.