Ragu alla bolognese (bolognese saus)

Ragu alla bolognese (bolognese saus)

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Italiaanse Ragu alla bolognese (bolognese saus) vraagt slechts één ding: anderhalf uur geduld! De saus is een mix van gehakt en groenten op smaak gebracht met rode wijn en melk. Serveer de saus met pasta als een smakelijk diner.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Ragu alla bolognese (bolognese saus) op tafel.

  1. Snijd het spek in blokjes. Rasp de wortel en de selderij en snijd de ui zo fijn mogelijk. Maak de rundvleesbouillon met 250 ml kokend water en een half bouillonblokje.
  2. Doe de boter en de olijfolie in een grote wok- of braadpan. Bak hierin eerst het spek goed uit. Zet het vuur laag.
  3. Voeg nu de groenten (wortel, selderij en ui) toe en roer zodat ze langzaam gaar worden (+/- 10 minuten).
  4. Meng het gehakt erbij en laat het langzaam rullen, het vuur nog steeds laag (+/- 30 minuten), af en toe roeren.
  5. Voeg nu het glas rode wijn toe en roer tot de wijn volledig geabsorbeerd is.
  6. Leng de tomatenpuree aan met wat van de bouillon en voeg het toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  7. Laat de saus nu op een laag vuurtje anderhalf uur pruttelen. Voeg met kleine beetjes de rest van de rundvleesbouillon toe om het vlees vochtig te houden.
  8. Voeg aan het einde van de anderhalf uur het glas melk toe.
  9. Mocht je toch een sterkere tomatensmaak aan je Bolognesesaus willen toevoegen, voeg dan naast de tomatenpuree nog een blik gepelde tomaten toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen