Yoghurt-aardbeien mousse

Yoghurt-aardbeien mousse

Smulweb imageSmulweb

Een lichte en luchtige mousse van yoghurt en aardbeien, op smaak gebracht met zoetstof. Gelatine, eiwitten en een beetje inventiviteit zorgen ervoor dat deze mousse stijf genoeg wordt om te serveren als een dessert.

15 min bereiden

dessert

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Yoghurt-aardbeien mousse op tafel.

  1. Leg de blaadjes gelatine in koud water te weken.
  2. Klop de eiwitten stijf totdat er pieken ontstaan als je de haken van de mixer eruit haalt.
  3. Doe de aardbeien, de yoghurt en de zoetstof in een kom en pureer met de staafmixer.
  4. Verhit een paar eetlepels van het aardbei-yoghurt mengsel in de magnetron. Los hierin de blaadjes gelatine op.
  5. Schep nu voorzichtig het aardbei-yoghurt mengsel in gedeelten door de eiwitten.
  6. Giet de mousse in schaaltjes en laat het geheel opstijven in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Desserts Aardbeien