Egusi soup 2 (uit nigeria)

Egusi soup 2 (uit nigeria)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Nigeriaans gerecht: Egusi soep. Bereid met vlees, ui, tomaten, pepers, bonenkruid, bouillonblokjes, rivierkreeft, egusi en gerookte vis. Geserveerd met klaroen, gesneden fijn. Ideaal met rijst, yam, fufu of banku.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Madame Jeanette Peper

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Egusi soup 2 (uit nigeria) op tafel.

  1. Snijd het vlees in kleine stukjes.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Snijd de tomaten zeer fijn of maal ze.
  4. Verwijder de zaadjes uit de pepers en snijd ze fijn.
  5. Verhit de palmolie in een pan en bak hierin het vlees, de ui, de tomaten, de pepers, het bonenkruid, de verkruimelde bouillonblokjes en de rivierkreeft.
  6. Roer alles goed door en laat dit 4 minuten bakken.
  7. Voeg er vervolgens 2,5 kopjes water aan toe en een halve theelepel zout.
  8. Roer alles goed door elkaar en zet het deksel op de pan.
  9. Laat het 45 minuten koken totdat het vlees gaar is. Haal het vlees uit de pan.
  10. Zeef de overgebleven saus om grove stukken te vermijden. Voeg de egusi en de gerookte vis toe aan de saus en laat het geheel nog 15 minuten koken.
  11. Was de klaroen en snijd de bladeren fijn. Voeg het aan de saus toe en roer alles nog goed door.
  12. Plaats het deksel op de pan en laat alles nog 15 minuten koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen