Samosa

Samosa

Smulweb imageSmulweb

Zelf samosa maken? Het is makkelijker dan je denkt! Vul het deeg met een smaakvol mengsel van kerrie, kip, aardappel en groenten. Bak ze in de oven en geniet van deze heerlijke Indische snack!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water
  • 1.5 g Madame Jeanette Peper

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Samosa op tafel.

  1. Doe de bloem en aromat in een mengkom en voeg de koude margarine of boter toe. Met 2 messen zo klein mogelijk snijden en dan met luchtige vingers de boterblokjes door het deeg wrijven, tot het kruimels zijn.
  2. Voeg water toe en roer tot een goed deeg. Zet het deeg daarna in de koeling.
  3. Als u een groengekleurd deeg wilt maken voor de vegetarische samosa, voeg dan wat fijngehakte gekookte spinazie of tayerblad toe aan de helft van het deeg!
  4. Fruit de kip in hete olie. Voeg kerriepoeder en Mme Jeanetpeper toe en dan de selderij. Laat het even sudderen.
  5. Voor de vegetarische samosa: bak de ongekookte diepvriesgroenten in olie en voeg kerriepoeder, peper en selderij toe zoals bij de kipvulling.
  6. Meng 700 g gekookte aardappelen met kerriepoeder gemengd door zowel de kip als groenten. Hak de kip fijn en meng de geprakte aardappel erdoor. Meng door de gebakken groenten de rest van de aardappel.
  7. Rol het deeg uit tot langwerpige lappen van 2 mm dik en snijd er vierkantjes uit van 10-10 cm.
  8. Leg met een ijsschep een bolletje vulling in het midden van elk deeglapje. Besproei het deeglapje met wat water en plak 2 tegenoverliggende punten tot elkaar dat het een driehoek wordt, druk goed aan en snijd met een karteldeeg-rolmesje de randen mooi weg.
  9. Bak de samosa op een bakplaat in de oven op 190 graden gedurende 20 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Pasteitjes