Fruittaartappeltaartkersentaart

Fruittaartappeltaartkersentaart

Smulweb imageSmulweb

Een taart voor de echte fruitliefhebber! Maak deeg van bloem, basterdsuiker, ei, eidooiers en margarine en vul het met een mengsel van plakjes gesneden appels, kaneel, rozijnen en suiker. Leg het deeg kruiselings over de vulling en bak de taart in de oven tot deze goudbruin is.

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Fruittaartappeltaartkersentaart op tafel.

  1. Meng de bloem, de basterdsuiker, het ei en één van de eidooiers in een kom en verdeel hierover de margarine in blokjes. Gebruik een mixer met deeghaken om het te mengen.
  2. Haal het deeg uit de kom en kneed het met je handen tot een soepele bal.
  3. Wikkel de bal in plastic folie en leg hem 30 minuten in de koelkast.
  4. Bereid ondertussen de vulling voor. Meng 6 in plakjes gesneden appels, 2 theelepels kaneel en 75 gram rozijnen of 2 blikken vlaaifruit met fruitsoort naar keuze met een eetlepel suiker.
  5. Haal de bal deeg uit de koelkast en verdeel hem in tweeën. Rol een van de helften uit tot een ronde lap met een diameter van ongeveer 28 cm. Bekleed hiermee de ingevette springvorm met een diameter van ongeveer 24 cm.
  6. Strooi een eetlepel meel over de bodem en vul de met deeg beklede vorm met de fruitvulling.
  7. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen. Leg de deegrepen kruislings op de vulling en druk ze vast aan de randen.
  8. Bestrijk het oppervlak met een losgeklopte eidooier en bak de taart 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C (heteluchtoven 150°C).
  9. Haal de taart uit de oven als hij goudbruin van kleur is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Bakken Appel Taart