Griekse spinazietaart (spanakopita)

Griekse spinazietaart (spanakopita)

Smulweb imageSmulweb

De klassieke Griekse spinazietaart, Spanakopita, is heerlijk als hoofdgerecht of bijgerecht bij een Griekse maaltijd. Met spinazie, peterselie, dille, en feta in krokant filodeeg. Deze taart maak je makkelijk zelf thuis.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Griekse spinazietaart (spanakopita) op tafel.

  1. Was en snijd de spinazie. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg.
  2. Fruit de ui in een grote koekenpan met wat olijfolie. Voeg vervolgens de spinazie toe. Voeg peterselie, peper en zout toe en laat de spinazie met het deksel op de pan slinken. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel goed uitlekken in een vergiet.
  3. Klop de eieren los en voeg de dille en grof gesneden feta toe. Roer het eimengsel door de koude spinazie.
  4. Vet een ovenschaal in en leg er 2 met olie bestreken vellen filodeeg in. Verdeel de spinazie over het deeg en vouw de uitstekende stukken deeg over de vulling. Bestrijk het deeg met olie en leg het overige deeg er in laagjes op.
  5. Besprenkel met olijfolie en bak in een voorverwarmde oven gedurende 40-50 minuten gaar. Laat het gerecht een half uur afkoelen en serveer dan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Hartige taart spinazie