Risotto met pancetta borlottibonen radicchio

Risotto met pancetta borlottibonen radicchio

Smulweb imageSmulweb

De smaak van Italië, in een pan! Risotto met pancetta, borlottibonen én gestoofde radicchio. Blijf roeren voor dat zo belangrijke zetmeel in de rijst. Wat brood erbij en nieuwswaardige gespreksstof (zoals: waar gaan we volgend jaar op vakantie?).

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 90 g Radicchio

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Risotto met pancetta borlottibonen radicchio op tafel.

  1. Verhit de boter en olie in een pan met zware bodem. Bak de ui en pancetta op een laag vuur gedurende 10 minuten of tot de pancetta goudkleurig is en de uien zacht zijn. Bak tijdens de laatste minuut de knoflook en tijm mee.
  2. Voeg de rijst toe en roer een minuut of twee. Giet de wijn erbij en blijf roeren zodat de wijn wordt opgenomen.
  3. Schep geleidelijk de hete bouillon bij de risotto en wacht na elke schep tot de bouillon is opgenomen. Blijf roeren want zo komt het zetmeel vrij dat de risotto zijn romige textuur geeft.
  4. Voeg bij de laatste schep bouillon de bonen en radicchio toe. De rijst is gaar wanneer de korrels los zijn en nog wat bite hebben. Let op dat het er niet uitziet als soep.
  5. Voeg de boter en Parmezaanse kaas toe die de risotto fluweelzacht maken. Dien op met basilicumblaadjes en wat extra Parmezaanse kaas voor de liefhebbers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Vlees Groente Bonen