- 90 g Radicchio
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Risotto met pancetta borlottibonen radicchio op tafel.
- Verhit de boter en olie in een pan met zware bodem. Bak de ui en pancetta op een laag vuur gedurende 10 minuten of tot de pancetta goudkleurig is en de uien zacht zijn. Bak tijdens de laatste minuut de knoflook en tijm mee.
- Voeg de rijst toe en roer een minuut of twee. Giet de wijn erbij en blijf roeren zodat de wijn wordt opgenomen.
- Schep geleidelijk de hete bouillon bij de risotto en wacht na elke schep tot de bouillon is opgenomen. Blijf roeren want zo komt het zetmeel vrij dat de risotto zijn romige textuur geeft.
- Voeg bij de laatste schep bouillon de bonen en radicchio toe. De rijst is gaar wanneer de korrels los zijn en nog wat bite hebben. Let op dat het er niet uitziet als soep.
- Voeg de boter en Parmezaanse kaas toe die de risotto fluweelzacht maken. Dien op met basilicumblaadjes en wat extra Parmezaanse kaas voor de liefhebbers.