Ugali (uit oost-afrika)

Ugali (uit oost-afrika)

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met Ugali, een Oost-Afrikaans gerecht. Combineer griesmeel en water, roer door en serveer met vlees, groente en saus. Heerlijk en eenvoudig om te maken!

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ugali (uit oost-afrika) op tafel.

  1. Doe 2,5 centimeter water in een pannetje. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook.
  2. Meng 2 eetlepels gries met 2 koppen koud water.
  3. Giet het griesmengsel zachtjes in het kokende water terwijl je voortdurend roert met een pollepel. Blijf roeren totdat het mengsel glad en dik is.
  4. Zet het vuur laag en laat het mengsel 5 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Voeg langzaam de rest van de gries toe terwijl je blijft roeren totdat alle gries is opgelost en het mengsel stijf is geworden.
  6. Draai het vuur uit en laat de pan met de deksel erop 5 minuten staan voordat je serveert.
eet smakelijk