In chermoula gemarineerde sardines

In chermoula gemarineerde sardines

Smulweb imageSmulweb

Deze in chermoula gemarineerde sardines zijn niet te weerstaan. Ontschub en ontgraat de sardines, marineer ze in een dikke saus van o.a. paprika, komijn, knoflook, tomaat, citroensap en olie en grill ze een paar minuten op de BBQ of in de oven. Heerlijk als voorgerecht of hoofdgerecht.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke In chermoula gemarineerde sardines op tafel.

  1. Ontschub de sardien(gaat goed met een scherp kartelmesje). Laat je de vis heel , snij hem dan open aan de buikzijde en verwijder de ingewanden. Of verwijder de kop van de sardien, gooi weg en snij met een dun en scherp mes de vis aan de buikzijde tot aan de staartzijde open. Verwijder de ingewanden en de ruggegraat en gooi weg. Spoel de vis onder koud stromend water schoon en maak droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met een beetje zout.
  2. Pureer alle ingrediënten tot een dikke saus, marineer hierin de schoongemaakte sardines gedurende een aantal uren.
  3. Grill de sardines een paar minuten in een grillpan of in een voorverwarmde oven op 220°C. Ze kunnen ook op de barbecue gegrild worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen