Roerbakvarkensvlees met eiernoedels

Roerbakvarkensvlees met eiernoedels

Smulweb imageSmulweb

Deze roerbakvarkensvlees met eiernoedels zit vol met heerlijke smaken, gekruid met gember, knoflook, chilivlokken en sojasaus. Maak het af met groene kruiden, boksoi en sesamzaad om het gerecht nog smaakvoller te maken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 80 ml Sinaasappelsap
  • 1 el Honing
  • 1 tl Chilivlokken

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Roerbakvarkensvlees met eiernoedels op tafel.

  1. Meng in een kom het sinaasappelsap, de sojasaus, honing, knoflook, gember en chilivlokken. Voeg het varkensvlees toe en schep door elkaar. Laat even marineren en bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de noedels uitlekken en zet apart.
  2. Neem het vlees uit de marinade, bewaar de marinade.
  3. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur tot deze begint te dampen. Voeg de helft van het vlees toe en roerbak 1-2 minuten tot het lichtbruin kleurt. Schep het vlees met een schuimspaan in een schaal. Roerbak de rest van het vlees en schep in de schaal.
  4. Voeg de bosuitjes toe aan de wok en roerbak 1 minuut. Schep het vlees weer in de wok en voeg de boksoi, noedels en de bewaarde marinade toe. Laat alles onder voortdurend omscheppen 2-3 minuten doorwarmen.
  5. Strooi het sesamzaad erover en serveer meteen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels