Risotto met grote garnalen

Risotto met grote garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke risotto met grote garnalen, geserveerd met gestoofde groenten. De risottorijst is bereid met witte wijn, en op smaak gebracht met sjalotjes, knoflook, zeezout, peterselie en cayennepeper. De grote garnalen zijn kort gebakken in oestersaus.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Paddenstoelenmix
  • 3000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Risotto met grote garnalen op tafel.

  1. Pel sjalotjes en snijd ze in ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in vieren en borstel de paddenstoelen schoon.
  2. Verhit olijfolie in een (wok)pan en smoor de sjalotjes en knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak deze. Voeg de tomaten toe en bak deze kort mee. Voeg de risottorijst toe en bak ook even mee.
  3. Doe het water en de witte wijn in de pan en voeg zeezout, peterselie en cayennepeper naar smaak toe. Laat het geheel zonder deksel 20 minuten sudderen. Indien nodig kun je wat extra water toevoegen.
  4. Bak de garnalen in een beetje olijfolie gedurende 5 minuten. Blus het af met oestersaus.
  5. Serveer de risotto met gestoofde groenten en garnalen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Risotto met garnalen