- 140 g Tomaten gepeld
- 1 tl Chilivlokken
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Menemen op tafel.
- Snijd de paprika in stukjes en de uien in de lengte doormidden in reepjes. Hak 2 tenen knoflook.
- Roer voor de saus de yoghurt los, pers er 1 teen knoflook boven en schep de peterselie erdoor. Houd een klein beetje peterselie achter voor de garnering.
- Snijd de bliktomaten klein en verwijder eventueel harde stukjes.
- Verhit in de koekenpan de boter en olie en fruit hierin de ui, paprika, knoflook en pepervlokken tot alles zacht is. Voeg de tomaten en het sap toe. Laat alles nog 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout uit de molen.
- Breek er nu 2 eieren boven en leg de deksel op de pan tot de eieren net gestold zijn.
- Schep de paprika-tomaten saus met eieren op borden en lepel de knoflook-yoghurtsaus erop. Garneer met peterselie.