Duivels lekkere schwarzwalder kirschtorte

Duivels lekkere schwarzwalder kirschtorte

Smulweb imageSmulweb

Deze Schwarzwalder Kirschtorte is cuteness in a slice. Chocoladebiscuit gevuld met verse kersen, Zwarte Woud likeur, slagroom en chocolade vlokken.

45 min bereiden

dessert

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Kirschwasser
  • 15 g Clif Bar Chocolate Chip

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Duivels lekkere schwarzwalder kirschtorte op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Roer eieren, suiker en vanillesuiker schuimig. Voeg meel en cacao toe, en schep voorzichtig onder.
  3. Schep het deeg in een ingevette springvorm van 28 cm doorsnee, strijk het oppervlak glad en bak in de voorverwarmde oven tot het gaar is. Controleer de gaarheid met een houten prikker.
  4. Laat de taart afkoelen en verdeel de bodem horizontaal in drie schijven.
  5. Laat de kersen uitdruipen in een zeef en kook het sap met suiker kort in. Roer de maizena met wat water los in een kopje en voeg het toe aan het sap. Voeg de kersen toe en laat het geheel iets afkoelen.
  6. Leg de eerste biscuitschijf op een taartrekje en bedruppel deze licht met kirschwasser. Verdeel er daarna de kersen over.
  7. Klop de slagroom stijf met suiker, vanillesuiker en wat kirschwasser en verdeel 1/3 over de kersen.
  8. Leg de tweede biscuitschijf erop en bedruppel deze met kirschwasser. Strijk er weer 1/3 van de slagroom over.
  9. Dek af met de derde biscuitschijf, bedruppel met kirschwasser en bestrijk de taart met de rest van de slagroom aan de boven- en zijkant.
  10. Spuit met een spuitzak rozetten rondom en garneer met kersen en chocoladeschraapsel.
  11. Laat de taart in de koelkast helemaal opstijven. Snijd de taart in punten met een nat mes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kersen