Oeuf cocotte

Oeuf cocotte

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen creatie met oeuf cocotte! Kies jouw favoriete vulling zoals, zalm, ham of voorgebakken groente voor een heerlijke brunch. De eierdopjes zijn gemakkelijk te bereiden en kunnen in 10 tot 15 minuten in de oven staan. Varieer met ratatouille of paddenstoelen om de smaak te veranderen.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Oeuf cocotte op tafel.

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een klein ovenschaaltje in met boter en bestrooi met zout en peper.
  2. Schep 1 lepel creme fraiche op de bodem en leg daarop een flinke lepel vulling, zoals zalm, ham of voorgebakken groente.
  3. Breek het eitje erboven, zet het schaaltje in een ovenschaal en vul de schaal aan met water tot het halverwege de schaaltjes ei staat.
  4. Bak het 10 tot 15 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is. De dooier kan naar smaak gestold of zacht blijven.
  5. Serveer de gevulde eierdopjes als ontbijt of brunch.
  6. Varieer met bijvoorbeeld ratatouille, rauwe ham met kerrieroom en emmentaler of gebakken cepes met sjalot en peterselie (bak paddenstoelen met sjalot en peterselie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de creme fraiche voordat het ei wordt gebroken).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees