Egusi soup (nigeria)

Egusi soup (nigeria)

Smulweb imageSmulweb

Egusi soep is een Nigeriaanse specialiteit met mals vlees, fijngesneden okra en spinazie. Voeg pompoenpitten en geweekte garnalen toe voor de perfecte smaak. Dip met brood en geniet van deze Afrikaanse schotel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Runderpoulet, onbereid
  • 8 Okra
  • 20 g Gedroogde garnalen
  • 3 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Egusi soup (nigeria) op tafel.

  1. Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de okra's fijn en de bitterleaf of spinazie in reepjes en blancheer deze.
  2. Laat 1 kopje water met het vlees, de helft van de uitjes en een mespuntje zout 10 minuten koken.
  3. Verhit intussen de olie. Neem de pan van het fornuis en voeg al roerend de tomatenpuree en de overige uitjes toe.
  4. Haal het vlees uit het kookvocht. Vul het kookvocht zo nodig aan met de vleesbouillon tot in totaal 1/4 liter. Schenk de bouillon bij het tomaten-uimengsel, maar pas op voor opspattend vet! Roer nog even en zet de pan op een middelmatige warmtebron.
  5. Voeg achtereenvolgens met tussenpozen van 3 minuten het vlees, de pompoenpitten, de bitterleaf of spinazie, de chilipepertjes, de okra's en de geweekte garnalen toe. Blijf steeds goed roeren.
  6. Breng de soep op smaak met peper en zout. Doe het deksel op de pan en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Soep Kruiden