- 1000 g Runderpoulet, onbereid
- 8 Okra
- 20 g Gedroogde garnalen
- 3 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Egusi soup (nigeria) op tafel.
- Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de okra's fijn en de bitterleaf of spinazie in reepjes en blancheer deze.
- Laat 1 kopje water met het vlees, de helft van de uitjes en een mespuntje zout 10 minuten koken.
- Verhit intussen de olie. Neem de pan van het fornuis en voeg al roerend de tomatenpuree en de overige uitjes toe.
- Haal het vlees uit het kookvocht. Vul het kookvocht zo nodig aan met de vleesbouillon tot in totaal 1/4 liter. Schenk de bouillon bij het tomaten-uimengsel, maar pas op voor opspattend vet! Roer nog even en zet de pan op een middelmatige warmtebron.
- Voeg achtereenvolgens met tussenpozen van 3 minuten het vlees, de pompoenpitten, de bitterleaf of spinazie, de chilipepertjes, de okra's en de geweekte garnalen toe. Blijf steeds goed roeren.
- Breng de soep op smaak met peper en zout. Doe het deksel op de pan en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.