Zalmfilet met een romige preisaus met feta en olijven

Zalmfilet met een romige preisaus met feta en olijven

Smulweb imageSmulweb

Deze zalmfilet met een romige preisaus met feta en olijven is een ware smaaksensatie. Heerlijk zacht gebakken zalmfilet, goed gekruid met peper en zout, opgediend met een romige preisaus met kleine blokjes feta en ringetjes zwarte olijven.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zalmfilet met een romige preisaus met feta en olijven op tafel.

  1. Maak de prei schoon, snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in ringen en was deze goed.
  2. Pel en snipper de sjalot of ui en knoflook.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Bak hierin ongeveer 2 minuten de sjalot of ui en knoflook.
  4. Voeg de prei en de ½ bouillontablet toe. Roer goed door en voeg de slagroom toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Mix alles door elkaar met de staafmixer tot een lekkere saus. Verdun eventueel met wat water of melk als de saus te dik is.
  5. Roer de kleine blokjes feta en de ringetjes zwarte olijven door de preisaus. Maak de saus eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout.
  7. Bak de zalm aan beide zijden een paar minuten. Zorg ervoor dat de zalm van binnen nog wat rauw blijft om te voorkomen dat deze droog wordt.
eet smakelijk