Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mirabellen streuselkuchen of kruimeltaart met mirabellen of pruimen op tafel.
- Splits de eieren. Roer eidooier, 75 gram zachte boter en 100 gram boter met de mixer tot een crème. Roer vervolgens griesmeel, citroenschil en kwark erdoorheen.
- Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door de kwarkmassa (niet roeren!!!).
- Haal de vorm met gebakken bodem uit de oven. Verdeel amandelspijs over de bodem.
- Verdeel de helft van de kwarkcrème over de bodem. Verdeel dan de mirabellen of ander fruit er overheen. Voeg daarna de rest van de kwarkcrème toe. Verdeel tot slot de overgebleven deeg-kruimels over de kwarkmassa.
- Bak de taart in het midden van de oven 40-50 minuten op dezelfde temperatuur.
- Laat de taart op een rooster afkoelen. Haal de taart vervolgens uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.