Mirabellen streuselkuchen of kruimeltaart met mirabellen of pruimen

Mirabellen streuselkuchen of kruimeltaart met mirabellen of pruimen

Smulweb imageSmulweb

Deze Mirabellen streuselkuchen of kruimeltaart met mirabellen of pruimen heeft een knapperige bodem gevuld met amandelspijs en fruit. Een hemels dessert, perfect voor een gezellige middag met thee of koffie. Bak het 40-50 minuten in de oven en geniet van de heerlijke smaak van fruit en amandel.

45 min bereiden

ontbijt

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mirabellen streuselkuchen of kruimeltaart met mirabellen of pruimen op tafel.

  1. Splits de eieren. Roer eidooier, 75 gram zachte boter en 100 gram boter met de mixer tot een crème. Roer vervolgens griesmeel, citroenschil en kwark erdoorheen.
  2. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door de kwarkmassa (niet roeren!!!).
  3. Haal de vorm met gebakken bodem uit de oven. Verdeel amandelspijs over de bodem.
  4. Verdeel de helft van de kwarkcrème over de bodem. Verdeel dan de mirabellen of ander fruit er overheen. Voeg daarna de rest van de kwarkcrème toe. Verdeel tot slot de overgebleven deeg-kruimels over de kwarkmassa.
  5. Bak de taart in het midden van de oven 40-50 minuten op dezelfde temperatuur.
  6. Laat de taart op een rooster afkoelen. Haal de taart vervolgens uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Pruimen