Vetvrije appelcake zonder boter en eieren

Vetvrije appelcake zonder boter en eieren

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk vetvrije appelcake zonder boter en eieren, met een zoete appelmoes en een vleugje kaneel. Ideaal voor degenen die graag willen genieten van een traktatie zonder toegevoegde suikers. Maak deze cake gemakkelijk thuis en geniet van een smakelijk tussendoortje!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 ml Water
  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vetvrije appelcake zonder boter en eieren op tafel.

  1. Schil de appeltjes en snijd ze in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom met een beetje citroensap tegen het bruinen. Hou 2 gesneden appeltjes opzij in een bordje met wat citroensap.
  2. Doe een beetje honing en/of kaneel naar keuze over de appelblokjes zodat ze mooi geglaceerd zijn. Zet de appeltjes met een beetje water 10-15 minuten op een zacht vuurtje en kook tot een gezonde appelmoes zonder toegevoegde suikers. Laat de appelmoes afkoelen en mix het goed.
  3. Bedek een bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloem in 2 gelijke porties van 125gr.
  4. Los de gist op in lauw-warm water. Voeg de vanillesuiker en ongeveer 250gr afgekoelde appelmoes bij het eerste deel van de bloem en meng alles goed door elkaar. Voeg de gesmolten gist bij het tweede deel van het meel en klop het geheel goed door elkaar.
  5. Voeg nu beide mengsels samen en klop handmatig (of machinaal op de laagste stand) totdat je een mooi glad deeg hebt gekregen. Roer de twee apart gezette appeltjes door het deeg.
  6. Giet het mengsel op het bakpapier in de bakvorm en dek af met een vochtige doek of vershoudfolie. Zet de afgedekte cake op een warme droge plaats en laat 30 minuten rijzen. Plaats daarna in de oven en bak gedurende 30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Zuivel Ei Cake Appelcake