Kabeljauwfilet met mosterdroomsaus en dille

Kabeljauwfilet met mosterdroomsaus en dille

Smulweb imageSmulweb

Kabeljauwfilet met mosterdroomsaus en dille. Een heerlijk gerecht met een zachte structuur van vis, gemarineerd in mosterdroomsaus en verse dille. De worteltjes maken het gerecht helemaal af.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Kabeljauwfilet met mosterdroomsaus en dille op tafel.

  1. Begin met de saus: Kook de visfond met de wijn, mosterd en suiker tot er 2 dl overblijft. Schenk 1 dl room erbij en breng het mengsel al kloppend aan de kook. Kook de saus onder regelmatig roeren tot de helft in. Klop als laatste de boter door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer van het vuur af de dille erdoor.
  2. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak deze aan beide zijden in de koekenpan met olie goudbruin.
  3. Kook ondertussen ook de worteltjes: Snijd 1 cm van de groene top van de worteltjes. Schrap ze voorzichtig schoon, zonder het puntje en topje groen te verwijderen. Gebruik een ruime pan waarin de worteltjes naast elkaar kunnen liggen. Smelt hierin de boter, roer de honing en het zout erbij en leg de worteltjes erin. Zet de pan op zeer laag vuur, leg het deksel op de pan en stoof de worteltjes zachtjes gaar in 20 minuten. Leg ze af en toe om en let erop dat ze niet aanbranden, voeg eventueel een klein scheutje water toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden