Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Schorseneren a la creme op tafel.
- Schenk een beetje water in een kom of pan en voeg het citroensap toe. Leg hier straks de geschilde schorseneren in zodat ze niet verkleuren.
- Snijd van de schorseneren aan de boven- en onderkant 1 centimeter af en schil ze met een dunschiller. Leg de geschilde schorseneren direct in het water met citroensap.
- Snijd de schorseneren in dunne schuine plakjes van ongeveer 1/2 centimeter.
- Leg de gesneden groenten in een pan en voeg de crème fraîche en melk toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
- Stoof de schorseneren met het deksel schuin op de pan op een laag vuur in ongeveer 15 minuten beetgaar. Schep de schorseneren met een schuimspaan op een bord.
- Kook de saus nog enkele minuten op een hoog vuur tot de gewenste dikte in.
- Roer de schorseneren en peterselie door de warme saus. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.