Courgette - worteltaart

Courgette - worteltaart

Smulweb imageSmulweb

Deze courgette-worteltaart is een echte aanrader! Met de smaak van de kaas en de dille is dit een perfect vegetarisch gerecht. Lekker voor bij de lunch, of als lichte maaltijd met sla en stokbrood.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Courgette - worteltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal van 20 × 20 cm in met 1 theel. olie.
  2. Verhit 1 theel. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur en bak hierin de ui 3 min. Voeg de courgette toe en draai het vuur iets hoger. Schep de courgette 7 tot 10 min. om tot hij gaar is, en bijna alle vocht verdampt is. Strooi er ¼ theel. zout over. Neem de pan van het vuur.
  3. Vermeng in een kom de eieren, melk en ¼ theel. zout. Voeg de wortelen, courgette, kaas en dille toe. Spreid dit mengsel uit in de ovenschaal.
  4. Bak de taart circa 45 min., tot hij stevig aanvoelt in het midden.
  5. Laat hem enigszins afkoelen op een rooster alvorens hem aan te snijden.
  6. Serveer hem warm of op kamertemperatuur. Lekker met stokbrood en sla.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bakken Courgette Taart Worteltaart