Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Courgette - worteltaart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal van 20 × 20 cm in met 1 theel. olie.
- Verhit 1 theel. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur en bak hierin de ui 3 min. Voeg de courgette toe en draai het vuur iets hoger. Schep de courgette 7 tot 10 min. om tot hij gaar is, en bijna alle vocht verdampt is. Strooi er ¼ theel. zout over. Neem de pan van het vuur.
- Vermeng in een kom de eieren, melk en ¼ theel. zout. Voeg de wortelen, courgette, kaas en dille toe. Spreid dit mengsel uit in de ovenschaal.
- Bak de taart circa 45 min., tot hij stevig aanvoelt in het midden.
- Laat hem enigszins afkoelen op een rooster alvorens hem aan te snijden.
- Serveer hem warm of op kamertemperatuur. Lekker met stokbrood en sla.