Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Smulweb imageSmulweb

All you need is love... and chocolade truffels! Deze zachte, rijke chocolade kleintjes zijn perfect voor je Valentijn. Met een hint van likeur, het zijn heerlijke 'volwassen' truffels.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Cointreau

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chocoladetruffels op tafel.

  1. Breng de slagroom in een pannetje boven matig vuur aan de kook.
  2. Haal de pan van het vuur en roer er de chocolade en de boter door tot deze zijn gesmolten.
  3. Roer er de likeur door en laat het chocolademengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Laat het vervolgens een paar uur in de koelkast opstijven tot een dikke massa.
  4. Haal met een natte theelepel ca. 15 schepjes uit het chocolademengsel en rol er in je handpalmen kleine balletjes van.
  5. Rol tot slot de chocoladetruffels door de cacao.
  6. Bewaar de chocoladetruffels zeker een week in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden