Sara en abraham

Sara en abraham

Smulweb imageSmulweb

Maak met amandelen en lijntjes (met de botte kant van een mes) een Sara of Abraham-koek van dit deeg. Bak in 35 minuten gaar en bruin. Maak daarna van poedersuiker en water glazuur. Iedereen zal deze koek heel bijzonder vinden!

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 tl Speculaaskruiden
  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sara en abraham op tafel.

  1. Zeef de bloem, het zout, de bakpoeder en de bruine basterdsuiker boven een kom.
  2. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter, de melk en de speculaaskruiden toe en kneed alles met koele hand tot een soepel deeg.
  3. Laat het deeg een nacht op een koele plek rusten.
  4. Rol de volgende dag het deeg uit tot een lap van circa 50 cm lengte met een dikte van 1 cm. Snijd daaruit een mensenfiguur van 50 cm en maak daar met amandelen en lijntjes (met de botte kant van een mes) een Sara of Abraham van.
  5. Bak de pop op een beboterde bakplaat in een warme oven (200 °C) in 35 minuten gaar en bruin.
  6. Maak van wat poedersuiker en water (druppel voor druppel toevoegen) glazuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken