Appel-notentaart met spijs

Appel-notentaart met spijs

Smulweb imageSmulweb

Deze appel-notentaart smaakt heerlijk met een bolletje ijs erbij. Abrikozen en noten geven deze taart een verrassende twist. Het deeg wordt gevlochten en afgemaakt met een laagje marmelade, waarna deze gebakken wordt voor een uur en een half op 150 graden en vervolgens voor een half uur op 200 graden.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appel-notentaart met spijs op tafel.

  1. Snijd of knip de abrikozen doormidden en zet ze in heet water te weken. Schil de appels en snijd ze in niet te kleine stukjes.
  2. Maak een deeg van de bloem, de boter, de suiker en het zout. Bekleed de vorm met het grootste gedeelte van het deeg, houd wat apart voor het vlechtwerk. Verbrokkel de amandelspijs en bedek de bodem van de taart hiermee (gebruik driekwart voor een minder zoete taart).
  3. Vermeng appelstukjes met de noten en de abrikozen en spreid dit uit over de amandelspijs. Maak van het overgebleven deeg een vlechtwerk en leg dat over het taartvulsel.
  4. Verwarm de marmelade in de magnetron en smeer dat met een kwastje over het vlechtwerk. Schenk wat over is over de appelstukjes.
  5. Zet de taart nu anderhalf uur in een oven van 150 C en dan nog een half uur op 200 C.
  6. Om aanbranden te voorkomen kun je de taart halverwege afdekken met aluminiumfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart