Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Appel-notentaart met spijs op tafel.
- Snijd of knip de abrikozen doormidden en zet ze in heet water te weken. Schil de appels en snijd ze in niet te kleine stukjes.
- Maak een deeg van de bloem, de boter, de suiker en het zout. Bekleed de vorm met het grootste gedeelte van het deeg, houd wat apart voor het vlechtwerk. Verbrokkel de amandelspijs en bedek de bodem van de taart hiermee (gebruik driekwart voor een minder zoete taart).
- Vermeng appelstukjes met de noten en de abrikozen en spreid dit uit over de amandelspijs. Maak van het overgebleven deeg een vlechtwerk en leg dat over het taartvulsel.
- Verwarm de marmelade in de magnetron en smeer dat met een kwastje over het vlechtwerk. Schenk wat over is over de appelstukjes.
- Zet de taart nu anderhalf uur in een oven van 150 C en dan nog een half uur op 200 C.
- Om aanbranden te voorkomen kun je de taart halverwege afdekken met aluminiumfolie.