In ketjap manis gemarineerde zalm van de bbq

In ketjap manis gemarineerde zalm van de bbq

Smulweb imageSmulweb

Bij BBQ hoort zalm en daarbij mag ketjap manis niet ontbreken! Deze zalm wordt hierin gemarineerd en daarna op de BBG gelegd. Eerst de huidkant op het vuur tot het vel verbrandt. Daarna nog één minuut op de schone kant.

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke In ketjap manis gemarineerde zalm van de bbq op tafel.

  1. Leg de zalm 20 minuten voordat deze op de BBQ gaat in een schaal met ketjap manis, zorg ervoor dat de zalm helemaal bedekt is onder de ketjap.
  2. Zorg dat de BBQ matig heet is en doe de gemarineerde zalmfilets in een BBQ-klem.
  3. Leg de zalm eerst met de huidkant op het vuur en laat enkele minuten liggen, zodat het vel verbrandt.
  4. Draai de zalm na 3-4 minuten om en laat nog 1 minuut op de schone kant liggen.
  5. Haal de zalm van de BBQ voordat deze helemaal doorgegaard is, tenzij je juist wel een volledig doorgegaard stukje wilt hebben.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Bbq Zalm op de bbq