Roerbak kip met gembersiroop

Roerbak kip met gembersiroop

Smulweb imageSmulweb

Roerbak kip met gembersiroop zit vol met gele en rode paprika, uienringen, verse tijm, courgette en knoflook. Deze roerbakschotel heeft een exotische zoete smaak door de toevoeging van de gembersiroop en is daardoor ideaal om warm te eten op koude winterdagen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Roerbak kip met gembersiroop op tafel.

  1. Snijd de kipfilets schoon en in repen. Snijd alle groenten in grove stukken. Hak de knoflook fijn (knoflookpers mag ook maar heeft geen voorkeur).
  2. Giet eerst een scheut olijfolie in een grote kom. Voeg hier de dragon, de knoflook, de hot curry en naar smaak zout en peper toe. Roer alles even goed door elkaar. Voeg ongeveer dezelfde hoeveelheid gembersiroop aan het mengsel toe en mix alles goed door elkaar.
  3. Voeg de kip toe aan het mengsel en zorg ervoor dat alle kip goed bedekt is met je mengsel. Laat dit even lekker intrekken (hoe langer hoe beter).
  4. Verhit de wok op het vuur en laat deze heet worden. Voeg geen olie of boter toe. Gooi de inhoud van de kom in de wok zodra deze heet is en roerbak de kip snel bruin.
  5. Haal de stukken kip uit de wok zodra de kip bijna gaar is, maar laat het vocht van het mengsel in de wok zitten. Roerbak hier nu in 4 à 5 minuten snel de groenten op hoog vuur. De groenten zullen prima garen in het vocht van de pan in combinatie met hun eigen vocht.
  6. Gooi aan het einde de kip terug bij de groenten en warm het geheel nog 2 minuten op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte