Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Quiche met gekarameliseerde ui

Quiche met gekarameliseerde ui

Eva de Vries badge Eva de Vries

Geniet van de heerlijke smaken van quiche met gekarameliseerde ui. Deze hartige taart combineert een knapperige korst met een rijke vulling van zoete, zachte uien die langzaam zijn gekarameliseerd voor een diepe smaak. Perfect voor een heerlijk hoofdgerecht.

120 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 4 middelgrote uien
  • 50 g boter
  • 1 vers bladerdeeg (rol)
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 0.5 el Dijon mosterd
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 mandoline
  • 1 quichevorm (⌀20 cm)
  • 1 keramische bakbonen

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Quiche met gekarameliseerde ui op tafel.

  1. Snijd de ui met een mandoline in hele dunne ringen. Doe de boter samen met een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur tot ze helemaal gekarameliseerd zijn (dit duurt ca. 30-45 min.) en laat iets afkoelen terwijl je de quiche verder gaat voorbereiden.
  2. Verwarm ondertussen de oven op 180°C. Vet de quichevorm in met olie of boter en verdeel het bladerdeeg eroverheen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een velletje bakpapier in de vorm, doe daar de bakbonen in en bak de quichevorm 15 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Meng ondertussen de eieren, slagroom, mosterd en geraspte kaas in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Haal de quichevorm uit de oven en verwijder het velletje bakpapier. Verdeel de gekarameliseerde ui over de quichevorm en giet het eimengsel hieroverheen. Bestrooi met de tijm en bak de quiche in 30-45 min. gaar in de oven.