Gestoofde boerenkool

Gestoofde boerenkool

Smulweb imageSmulweb

Stoof voor de verandering eens boerenkool in een pan met ui, knoflook en rode peper. Serveer als bijgerecht of stop de gestoofde boerenkool in een wrap voor een heerlijke lunch.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gestoofde boerenkool op tafel.

  1. Breng een grote pan met ruim water en wat zout aan de kook.
  2. Maak intussen de boerenkool schoon door met je handen de bladeren van de takken te rissen. Was de boerenkool goed.
  3. Leg de bladeren in de pan met kokend water en kook ze ongeveer 5 minuten. Giet de boerenkool af en schep de groenten op een groot bord.
  4. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui, knoflook en rode peper in ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de boerenkoolbladeren toe. Schep alles goed door en stoof de groenten nog ongeveer 10 minuten.
  5. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Boerenkool