Zeeuwse vissoep met room en dragon

Zeeuwse vissoep met room en dragon

Smulweb imageSmulweb

Deze Zeeuwse vissoep is een heerlijk gerecht dat je altijd kan serveren. Met wortel, dragon, saffraan, tomaat, visfilet en garnalen, breng je deze soep vlot op tafel. Met een vleugje kookroom zorg je voor de finishing touch. Serveer met brood voor een complete maaltijd.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zeeuwse vissoep met room en dragon op tafel.

  1. Verwarm de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en wortel met de dragon en saffraan circa 5 minuten op lage stand tot alles licht verkleurd is.
  2. Voeg de tomaten, bloem en visfilet toe en laat een paar minuten zachtjes meebakken.
  3. Roer de bouillon erdoor en breng het geheel aan de kook.
  4. Laat de soep circa 10 minuten op lage stand koken en pureer hem dan.
  5. Voeg de kookroom toe en breng opnieuw even aan de kook.
  6. Warm de garnalen de laatste minuut mee.
  7. Serveer de soep met een paar gesnipperde blaadjes dragon en wat versgemalen peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden