Oosterse kippenlevertjes met ananas

Oosterse kippenlevertjes met ananas

Smulweb imageSmulweb

Een Oosterse twist aan kippenlevertjes met ananas, prei en specerijen. Geserveerd met koriander maakt dit recept je gerecht compleet. Tip: vervang de Spaanse peper door sambal naar smaak en geniet van dit heerlijke gerecht.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 1.5 g Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Oosterse kippenlevertjes met ananas op tafel.

  1. Snijd de kippenlevers doormidden en bestrooi ze met bloem, zout en peper.
  2. Verwarm 2 eetlepels van de olie in een wok en roerbak de kippenlevers in 2 à 3 porties om en om bruin. Schep ze uit de pan en roer het aanbaksel los.
  3. Giet de rest van de olie in de wok en fruit de knoflook, peper en specerijen op lage stand circa 2 minuten.
  4. Voeg de kippenlevertjes, prei, ketjap en ananas toe en laat op lage stand nog 5 minuten al roerend doorwarmen.
  5. Bestrooi met koriander en direct serveren. Spaanse peper kunt u vervangen door sambal naar smaak. In plaats van met kippenlevers is dit recept ook lekker met drumsticks.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Ananas